Продукти: (за 4 порции)
• 400 г нахут
• 300 г кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 к.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 к.л. чесън на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сипваме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне.
В сгорещеното масло запържваме смления кориандър и чесъна. Прибавяме отцедения нахут и пържим десетина минути при непрекъснато бъркане.
Разпределяме изпържения нахут по чиниите за сервиране и го заливаме с киселото мляко, разбито с черния пипер.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...