Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите необелени. Обливаме ги със студена вода, обелваме и ги настъргваме на едро ренде.
Лука нарязваме на тънки филийки и заедно със солта прибавяме към картофите.
Затопляме олиото в тигана, изсипваме сместа и пържим до кафяво. Обръщаме с помощта на чиния и пържим от другата страна.
Можем просто да разбъркаме сместа. Поднасяме Rosti в затоплена чиния или направо с тигана.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...