Кулинарни рецепти » Пържен спанак по китайски

 Пържен спанак по китайски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г спанак
• 1-2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 резена джинджифил
• 1 1/2 с.л. соев сос
• 2 с.л. зеленчуков бульон
• 1 с.л. червено вино
• 5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Добре почистения спанак измиваме, отцеждаме и нарязваме на ситно.

Нарязваме на ситно лука, джинджифила и чесъна и ги запържваме в сгорещеното олио. След 2-3 мин добавяме спанака и пържим още 2 минути при непрекъснато бъркане. Посоляваме, наливаме соевия сос и бульона и пържим още 1 минута.

Поръсваме с виното и сваляме от огъня. Сервираме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало