Продукти: (за 8-10 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 100 г смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. брашно
• 1-2 яйца
• ким, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на дребно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода.
Сваряваме отделно ориза. След като изстине, смесваме със зелето. Прибавяме смлените орехови ядки и малко ким. Посоляваме. Прибавяме настъргания кромид лук и разбитите яйца и разбъркваме.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашното и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...