Продукти: (за 8-10 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 100 г смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. брашно
• 1-2 яйца
• ким, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на дребно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода.
Сваряваме отделно ориза. След като изстине, смесваме със зелето. Прибавяме смлените орехови ядки и малко ким. Посоляваме. Прибавяме настъргания кромид лук и разбитите яйца и разбъркваме.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашното и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...