Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сухи гъби
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 1 филия бял хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите във вода за една нощ. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с настъргания лук, накиснатия в млякото хляб, солта, черния пипер и жълтъците.
От сместа правим кюфтета, които овалваме в брашно и в разбитите белтъци. Пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...