Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки репички
• 1 яйце
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 малка глава лук
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме репичките, посоляваме и ги смесваме със ситно нарязаните джоджен и лук. Прибавяме разбитото яйце и брашното. Омесваме и оформяме малки топчета.
Овалваме топчетата в брашно и ги пържим в силно сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.
Поднасяме ги, поръсени със смес от сол и черен пипер.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...