Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки репички
• 1 яйце
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 малка глава лук
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме репичките, посоляваме и ги смесваме със ситно нарязаните джоджен и лук. Прибавяме разбитото яйце и брашното. Омесваме и оформяме малки топчета.
Овалваме топчетата в брашно и ги пържим в силно сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.
Поднасяме ги, поръсени със смес от сол и черен пипер.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...