Продукти:
• 1,5 ч. ч. изчистен зелен грах
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1к.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме зеления грах до пълното му омекване и го пасираме. Отгоре настъргваме лука.
Разбиваме 1 яйце и го прибавяме заедно с галета, колкото да получим меко тесто. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме.
Оформяме котлети, овалваме ги в галета, а после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...