Продукти:
• 1,5 ч. ч. изчистен зелен грах
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1к.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме зеления грах до пълното му омекване и го пасираме. Отгоре настъргваме лука.
Разбиваме 1 яйце и го прибавяме заедно с галета, колкото да получим меко тесто. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме.
Оформяме котлети, овалваме ги в галета, а после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...