Кулинарни рецепти » Крокети с кисело зеле и гъби

 Крокети с кисело зеле и гъби

Продукти: (за 32 крокета)

• 500 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л олио
• 1 ч.л сол

За плънката:

• 1 кг кисело зеле
• 300 г печурки
• 50 г сушени гъби
• 1 голяма глава лук (или 2 по-малки)
• 2-3 с.л олио
• черен пипер, сол

За панировката:

• 2 разбити яйца
• 1-2 с.л. галета

• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесват се водата, млякото, яйцето и солта се разбъркват. Постепенно се добавя брашното. Не е необходимо да се използва всичкото брашно. Консистенцията на тестото трябва да бъде като боза. Тестото се оставя да престои 30 минути. След това от него се изпържват палачинки.

Сушените гъби се заливат с хладка вода и се киснат 1-2 часа. После се варят до омекване. Киселото зеле се изплаква, за да не е толкова солено. Нарязва се на тънки лентички. Сварява се, за да омекне.

Лукът се нарязва на кубчета и се задушава до златисто. Прибавят се на тънко нарязаните печурки, поръсва се леко със сол и се задушава, докато водата се изпари, а печурките омекнат. Добавя се свареното и отцедено кисело зеле, а след това и сушените гъби.

Всички продукти се задушават заедно няколко минути. Накрая плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да изстине.

Върху всяка палачинка се слага по малко от пълнежа и се разстила по повърхността. Завива се на руло и се срязва на половина. Краищата на вече готовото руло се отстраняват.

Така приготвените крокети се потапят в разбитите яйца и овалват в галетата. Пържат се в сгорещеното олио до златисто.

Автор: Надежда Станулова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало