Кулинарни рецепти » Крокети с кисело зеле и гъби

 Крокети с кисело зеле и гъби

Продукти: (за 32 крокета)

• 500 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л олио
• 1 ч.л сол

За плънката:

• 1 кг кисело зеле
• 300 г печурки
• 50 г сушени гъби
• 1 голяма глава лук (или 2 по-малки)
• 2-3 с.л олио
• черен пипер, сол

За панировката:

• 2 разбити яйца
• 1-2 с.л. галета

• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесват се водата, млякото, яйцето и солта се разбъркват. Постепенно се добавя брашното. Не е необходимо да се използва всичкото брашно. Консистенцията на тестото трябва да бъде като боза. Тестото се оставя да престои 30 минути. След това от него се изпържват палачинки.

Сушените гъби се заливат с хладка вода и се киснат 1-2 часа. После се варят до омекване. Киселото зеле се изплаква, за да не е толкова солено. Нарязва се на тънки лентички. Сварява се, за да омекне.

Лукът се нарязва на кубчета и се задушава до златисто. Прибавят се на тънко нарязаните печурки, поръсва се леко със сол и се задушава, докато водата се изпари, а печурките омекнат. Добавя се свареното и отцедено кисело зеле, а след това и сушените гъби.

Всички продукти се задушават заедно няколко минути. Накрая плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да изстине.

Върху всяка палачинка се слага по малко от пълнежа и се разстила по повърхността. Завива се на руло и се срязва на половина. Краищата на вече готовото руло се отстраняват.

Така приготвените крокети се потапят в разбитите яйца и овалват в галетата. Пържат се в сгорещеното олио до златисто.

Автор: Надежда Станулова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало