Кулинарни рецепти » Шницели от тиквички

 Шницели от тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиквички
• 4-5 яйца
• 150 г краве сирене
• 2-3 с.л. галета
• 3-4 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, нарязваме ги на дълги резенчета и ги посоляваме. Оставяме ги да престоят 10 мин със солта, след което ги овалваме в брашното и ги пържим в сгорещеното олио, докато се зачервят от двете страни. Оставяме 15-20 мин да се отцедят от мазнината.

Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязания магданоз и половината от разбитите яйца. Намазваме тиквичките с тази смес и ги слепваме две по две. Внимателно ги потапяме първо - в брашното, след това - в останалите разбити яйца, накрая – в галетата. Изпържваме ги от двете страни до златисто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало