Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка листа от целина
• половин връзка магданоз
• 2 жълтъка
• 100 г сирене
• сол
• брашно за овалване
• олио за изпържване
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Почистваме лука, целината и магданоза, нарязваме ги и ги задушаваме в малко мазнина и няколко супени лъжици вода.
Сваляме от огъня, прибавяме пасираните картофи, натрошеното сирене и жълтъците. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтетата, които овалваме в брашно и пържим във врящата мазнина.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...