Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка листа от целина
• половин връзка магданоз
• 2 жълтъка
• 100 г сирене
• сол
• брашно за овалване
• олио за изпържване
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Почистваме лука, целината и магданоза, нарязваме ги и ги задушаваме в малко мазнина и няколко супени лъжици вода.
Сваляме от огъня, прибавяме пасираните картофи, натрошеното сирене и жълтъците. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтетата, които овалваме в брашно и пържим във врящата мазнина.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...