Кулинарни рецепти » Шницел от патладжани

 Шницел от патладжани

Продукти:

• 1/2 кг патладжани
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и галета за паниране
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме патладжаните, смачкваме ги добре и прибавяме яйцето, настъргания кашкавал (сирене), галетата, солта, магданоза, черния пипер.

Разбъркваме добре и от полученото тесто оформяме шницели, които овалваме последователно в брашно, яйца, галета и пак в яйца и изпържваме в горещото олио. Поднасяме със зелена салата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало