Продукти: (за 4 порции)
• 200 г ориз
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб /без кората/
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим ориза в малко вода, докато стане на каша. След това пасираме. Изчакваме да изстине и го смесваме с яйцето и накиснатия и отцеден хляб.
Прибавяме настъргания лук, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко брашно.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...