Кулинарни рецепти » Зеле на тиган

 Зеле на тиган

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна прясна зелка
• 5 скилидки чесън
• олио (зехтин)
• 2 с. л. соев сос
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ивички зелето и задушаваме в малко подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме настрана.

Сипваме в тигана олиото и задушаваме в него чесъна. Прибавяме зелето и подправките. Преди сервиране поливаме със соев сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало