Продукти: (за 4 порции)
• 700 г нахут
• 80 г брашно
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.л. смлян анасон
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме нахута със студена вода и оставяме го да кисне 10-12 часа, след което го изплакваме със студена вода и го претриваме между дланите на двете ръце, за да отстраним люспите. После го смиламе.
Смесваме смления нахут с брашното, ситно нарязания лук, черния пипер, анасона, сол на вкус и 1 ч.ч. вода. Омесваме добре.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, които пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...