Продукти:
• 400 г пресни гъби
• 200 г спанак
• 4 големи картофа
• 4 яйца
• 3 с.л. брашно
• сушена мащерка
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Почистените гъби сваряваме в малко вода до омекване, отцеждаме и ги нарязваме на ситно. Задушаваме спанака в подсолена вода, отцеждаме го и нарязваме на ситно.
Сварените и намачкани картофи смесваме с гъбите и спанака. Прибавяме 2 яйца, 1 щипка сушена мащерка, брашно и сол на вкус. Разбиваме добре сместа и от нея оформяме кюфтета.
Панираме ги последователно в брашно и останалите яйца и пържим до златисто.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...