Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг червени чушки
• 2 яйца
• 2 глави лук
• 1-2 к.ч. галета
• чубрица, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка.
Отцеждаме отделения сок и ги смесваме с настъргания лук, яйцата, чубрица и сол на вкус. Сипваме толкова галета, че да получим тесто за кюфтета.
Оформяме кюфтетата, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...