Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч. ч. настъргани тиквички
• 1 ч. ч. настъргани моркови
• 1 ч. ч. настъргана тиква
• 3 яйца
• 100 г смлени бадеми
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, мащерка
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме насърганите тиквички, морковите, тиквата и бадемите.
Разбиваме яйцата със солта, черния пипер и зелените подправки. Прибавяме ги към зеленчуците и разбъркваме всичко добре. От сместа оформяме топчета, които овалваме в брашно и леко сплескваме.
Пържим ги от двете страни в обилно количество олио на слаб до умерен огън.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...