Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4-5 чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом побелеят, прибавяме брашното и разбъркваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода и готвим, докато сместа се сгъсти.
Накрая прибавяме натрошеното сирене и държим ястието на огъня още 5-6 мин, като периодично разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...