Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 3 с.л. овесени ядки
• 1 яйце
• 1 с.л. ситно нарязана майорана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 с.л. галета
• кимион
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в прясна вода. Отцеждаме го и го пасираме заедно с овесените ядки.
Прибавяме яйцето, ситно нарязаните зелени подправки, кимион, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа продълговати крокети, които овалваме в галетата и пържим в голямо количество мазнина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...