Прoдукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. сирене
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 яйце
• магданоз
• сол, черен пипер
• брашно и олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, изцеждаме го и прибавяме маслото. След като изстине добавяме настърганото сирене, наситнения магданоз, доматеното пюре и яйцето. Посоляваме сместа и поръсваме с черен пипер.
Оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещено олио.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...