Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г извара
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 сухар
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 зелена люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оставяме изварата да се отцежда 1 нощ. Разбиваме жълтъците с олиото и ги смесваме с изварата. Прибавяме накиснатия в млякото сухар, настъргания лук, ситно нарязаните чушка и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме добре и от сместа правим кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...