Кулинарни рецепти » Чушки София Лорен

 Чушки София Лорен

Начин на приготвяне:

Нарязваме 8 червени печени чушки на ивички, широки около 1 см.

Загряваме в тиган на слаб огън 4 с.л. зехтин, по възможност екстра качество, и прибавяме 4 скилидки чесън, ситно нарязани, заедно с чушките. Запържваме за 15-20 минути, като разбъркваме от време на време.

Посоляваме, поръсваме с 3 с.л. пармезан и 1/2 с.л. галета. Разбъркваме 1-2 минути и сервираме чушките топли.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало