Кулинарни рецепти » Чушки София Лорен

 Чушки София Лорен

Начин на приготвяне:

Нарязваме 8 червени печени чушки на ивички, широки около 1 см.

Загряваме в тиган на слаб огън 4 с.л. зехтин, по възможност екстра качество, и прибавяме 4 скилидки чесън, ситно нарязани, заедно с чушките. Запържваме за 15-20 минути, като разбъркваме от време на време.

Посоляваме, поръсваме с 3 с.л. пармезан и 1/2 с.л. галета. Разбъркваме 1-2 минути и сервираме чушките топли.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало