Кулинарни рецепти » Картофи по лионски

 Картофи по лионски

Продукти:

• 1 кг картофи
• 3 глави лук
• 4 с.л. масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме добре измитите картофи, обелваме ги, нарязваме ги на кръгчета и ги изпържваме в част от маслото до порозовяване.

Задушаваме нарязания на тънки колелца лук, прибавяме го към картофите, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Поднасяме веднага.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало