Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 зелка
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 1-2 яйца
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно зелето, сваряваме го в подсолена вода и отцеждаме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.Поръсваме брашното и също го позапържваме. Разреждаме с млякото до гладка кашица. Прибавяме зелето, яйцата и малко галета, за да се получим гъстота.
Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...