Кулинарни рецепти » Фрикасе по селски

 Фрикасе по селски

Продукти:

• 500 г дребни картофи
• 1 глава чесън
• 150 г гъби
• 150 г сланина
• 2 с. л. зехтин
• 2 с. л. мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Затопляме маста, в която сме сложили 6 цели скилидки чесън. Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки картофи и ги запържваме 20 мин, като бъркаме непрекъснато.

Отделно сгорещяваме зехтина и за 3 мин запържваме почистените и измити гъби. Прибавяме предварително затоплената сланина и пържим още 2 минути.

Смесваме картофите и гъбите и пържим още 5 мин, като непрекъснато бъркаме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и счукан чесън.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало