Кулинарни рецепти » Фрикасе по селски

 Фрикасе по селски

Продукти:

• 500 г дребни картофи
• 1 глава чесън
• 150 г гъби
• 150 г сланина
• 2 с. л. зехтин
• 2 с. л. мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Затопляме маста, в която сме сложили 6 цели скилидки чесън. Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки картофи и ги запържваме 20 мин, като бъркаме непрекъснато.

Отделно сгорещяваме зехтина и за 3 мин запържваме почистените и измити гъби. Прибавяме предварително затоплената сланина и пържим още 2 минути.

Смесваме картофите и гъбите и пържим още 5 мин, като непрекъснато бъркаме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и счукан чесън.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало