Продукти:
• 500 г дребни картофи
• 1 глава чесън
• 150 г гъби
• 150 г сланина
• 2 с. л. зехтин
• 2 с. л. мас
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Затопляме маста, в която сме сложили 6 цели скилидки чесън. Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки картофи и ги запържваме 20 мин, като бъркаме непрекъснато.
Отделно сгорещяваме зехтина и за 3 мин запържваме почистените и измити гъби. Прибавяме предварително затоплената сланина и пържим още 2 минути.
Смесваме картофите и гъбите и пържим още 5 мин, като непрекъснато бъркаме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и счукан чесън.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...