Кулинарни рецепти » Фрикасе по селски

 Фрикасе по селски

Продукти:

• 500 г дребни картофи
• 1 глава чесън
• 150 г гъби
• 150 г сланина
• 2 с. л. зехтин
• 2 с. л. мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Затопляме маста, в която сме сложили 6 цели скилидки чесън. Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки картофи и ги запържваме 20 мин, като бъркаме непрекъснато.

Отделно сгорещяваме зехтина и за 3 мин запържваме почистените и измити гъби. Прибавяме предварително затоплената сланина и пържим още 2 минути.

Смесваме картофите и гъбите и пържим още 5 мин, като непрекъснато бъркаме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и счукан чесън.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало