Продукти: (за 6 порции)
1 кг червени чушки,
3 големи патладжана
1 глава лук
1-2 с.л. олио
3 с.л.брашно
2-3 яйца
2-3 с.л.галета
чубрица, черен пипер, сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с опечените патладжани.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме брашното и също го позапържваме.
Изчакваме запръжката да поизстине и я сипваме при чушките и патладжаните. Добавяме яйцата, сол, чубрица, черен пипер и толкова галета, че да се получи тесто за кюфтета.
Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които потапяме в брашно и пържим във вряло олио.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...