Продукти: (за 6 порции)
1 кг червени чушки,
3 големи патладжана
1 глава лук
1-2 с.л. олио
3 с.л.брашно
2-3 яйца
2-3 с.л.галета
чубрица, черен пипер, сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с опечените патладжани.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме брашното и също го позапържваме.
Изчакваме запръжката да поизстине и я сипваме при чушките и патладжаните. Добавяме яйцата, сол, чубрица, черен пипер и толкова галета, че да се получи тесто за кюфтета.
Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които потапяме в брашно и пържим във вряло олио.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...