Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 500 г спанак
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме спанака на ситно и го варим, докато омекне. Отцеждаме и го смесваме с ориза.
Прибавяме яйцата, галетата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре.
От сместа оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещено олио на умерен огън.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...