Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Избираме твърд кашкавал и го настъргваме на ситно ренде. Прибавяме брашното и разбитите яйца и омесваме гъсто тесто /ако е необходимо, добавяме още брашно/.
От тестото оформяме топчета, колкото орех, които изпържваме в силно загрятата мазнина.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...