Кулинарни рецепти » Паниран боб

 Паниран боб

Продукти:

• 300 г по едър зрял фасул
• 250 мл олио
• сол
• брашно и фанта за панировката

Начин на приготвяне:

Киснем боба една нощ в студена вода. Изхвърляме я и го варим в чиста вода 10 мин. Изхвърляме и нея, изплакваме го в гевгир с гореща вода и го варим пак с гореща чиста вода, докато зърната омекнат. Внимаваме да не се развари. Отцеждаме го в гевгир и посоляваме.

Правим рядка кашичка от брашното и фантата. В по-дълбок съд сгорещяваме олиото, топим зърната в панировката и пържим до поруменяване. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка с решетеста лъжица.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало