Кулинарни рецепти » Паниран боб

 Паниран боб

Продукти:

• 300 г по едър зрял фасул
• 250 мл олио
• сол
• брашно и фанта за панировката

Начин на приготвяне:

Киснем боба една нощ в студена вода. Изхвърляме я и го варим в чиста вода 10 мин. Изхвърляме и нея, изплакваме го в гевгир с гореща вода и го варим пак с гореща чиста вода, докато зърната омекнат. Внимаваме да не се развари. Отцеждаме го в гевгир и посоляваме.

Правим рядка кашичка от брашното и фантата. В по-дълбок съд сгорещяваме олиото, топим зърната в панировката и пържим до поруменяване. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка с решетеста лъжица.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало