Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби (печурки или манатарки)
• 1-2 зелени пиперки
• 1 белтък
• 1 ч. л. смлян джинджифил
• 2 с. л. нишесте (или брашно)
• 1 к. ч. олио
• 1 к. ч. бульон
• 1 с. л. вино
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и бланшираме гъбите за няколко минути във вряща вода. След това ги изплакваме, подсушаваме ги и ги нарязваме на тънки филийки.
Приготвяме смес от белтъка, малко нишесте, джинджифила и сол на вкус. Прибавяме гъбите и разбъркваме. След това ги пържим в сгорещеното олио, докато парчетата започнат да се отделят едно от друго. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от мазнината.
Отливаме част от олиото, като оставяме толкова, колкото да покрие дъното на тигана. Загряваме го отново и изпържваме нарязаните пиперки. Изваждаме ги при гъбите.
Сипваме в тигана бульона и останалото нишесте, размито с малко вода. Посоляваме на вкус и оставяме соса да ври. Щом започне да се сгъстява, прибавяме към него гъбите и пиперките. Разбъркваме добре и преди да отстраним от огъня, поръсваме с виното.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...