Кулинарни рецепти » Картофени суджучета с доматен сос

 Картофени суджучета с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 1 к.ч. галета
• 3 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол

За соса:

• 5 с.л. доматен сок
• 2 главички лук
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 5 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Размесваме с разбитите яйца, брашното, ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Ако сместа е рядка, прибавяме още малко брашно.

Правим малки топчета, овалваме ги в галета и ги оформяме като суджучета. Пържим ги в сгорещена мазнина до златист цвят.

В 1 к.ч. вода варим 20 мин едро нарязания лук, черния пипер, бахара и дафиновия лист. Запържваме брашното за соса в мазнината, прибавяме доматения сок и прецедения бульон, който сме приготвили от лука и подправките.

Сервираме картофените суджучета, залети с доматения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало