Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. олио
• 2 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с брашното и солта. За да стане по-пухкава сместа, добавяме малко вода и бучка масло.
Панираме всеки спаначен лист в тази смес и пържим в силно сгорещено олио, докато листенцата станат хрупкави и златисто кафяви.
Преди да поднесем поръсваме със смлян черен пипер.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...