Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сварени и ситно нарязани гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• сол, черен пипер
• галета или брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Намачкваме или настъргваме сварените и обелени яйца. Към тях прибавяме гъбите, наситнения магданоз и орехите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме толкова галета или брашно, че да получим необходимата гъстота.
С длани оформяме кюфтенца, овалваме ги в галета и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...