Кулинарни рецепти » Постни панирани сармички от лапад

 Постни панирани сармички от лапад

Продукти:

• 25-30 по-едри листа от лапад
• 500 г коприва
• 4 с.л. брашно
• 5 с.л. разтопено масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 250 г сирене
• 100 г счукани орехови ядки
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и сваряваме копривата в леко подсолена вода до пълно омекване. Отцеждаме я добре, наситняваме я и я смесваме с натрошеното сирене, 2 яйца и орехите.

С лъжица слагаме в подготвените листа от лапад от тази смес и завиваме сармички. Правим гъста паста от брашното, прясното мляко и 1 яйце, топим сармичките и ги пържим в сгорещена мазнина.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало