Кулинарни рецепти » Задушени чушки с кашкавал

 Задушени чушки с кашкавал

Продукти:

• 800 г чушки
• 1 глава лук
• 250 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на лентички. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.

Прибавяме чушките, посоляваме, захлупваме и задушаваме десетина минути.

После сипваме нарязания на кубченца кашкавал, разбъркваме, отново захлупваме и задушаваме още 5-6 мин – докато се разтопи кашкавалът. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало