Кулинарни рецепти » Миш-маш по испански

 Миш-маш по испански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме патладжана на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцедят в гевгир.

В мазнината и 2 с.л. вода задушаваме до прозрачност лука, нарязан на филийки. Прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки.

След 10-15 минути прибавяме и ситно нарязаните домати и продължаваме да готвим в открит съд, докато ястието остане на мазнина.

Върху изпържената смес изсипваме разбитите яйца, разбъркваме леко и след като яйцата се стегнат, сваляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало