Кулинарни рецепти » Миш-маш по испански

 Миш-маш по испански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме патладжана на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцедят в гевгир.

В мазнината и 2 с.л. вода задушаваме до прозрачност лука, нарязан на филийки. Прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки.

След 10-15 минути прибавяме и ситно нарязаните домати и продължаваме да готвим в открит съд, докато ястието остане на мазнина.

Върху изпържената смес изсипваме разбитите яйца, разбъркваме леко и след като яйцата се стегнат, сваляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало