Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 картофа
• 100 г гъби
• 150 г грах
• 150 г олио
• 50 г ориз
• 1 моркови
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 50 г галета
• 50 г брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. гъст бешамел
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме последователно според твърдостта им.
След като омекнат, прибавяме сварения ориз, 1 яйце, подправките и бешамеловия сос.
Оформяме кюфтета от добре разбърканата смес, потапяме ги в брашно, галета и яйца и ги пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...