Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 150 г сирене
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме ориза с 500 мл подсолена вряща вода, прибавяме малко мазнина и го сваряваме. След като изстине, прибавяме натрошеното сирене и 1 яйце. Омесваме и от сместа правим крокети.
Потапяме ги последователно в разбитото яйце и галетата и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...