Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 моркова
• половин малка зелка
• 1 консерва зелен грах
• 2 глави лук
• 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. брашно
• 3 яйца
• 2-3 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и зелето на ситно, настъргваме морковите на едро ренде, а картофите нарязваме на кубчета.
Загряваме мазнината в отворена тенджера под налягане и леко запържваме лука в нея. Прибавяме морковите. Когато се позапържат и те, слагаме картофите и разбъркваме. Добавяме зелето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Пасираме задушените зеленчуци /без зелето/ заедно със зеления грах, прибавяме разбитите яйца и смесваме със зелето. Оформяме от малки топчета, които овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...