Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 моркова
• половин малка зелка
• 1 консерва зелен грах
• 2 глави лук
• 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. брашно
• 3 яйца
• 2-3 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и зелето на ситно, настъргваме морковите на едро ренде, а картофите нарязваме на кубчета.
Загряваме мазнината в отворена тенджера под налягане и леко запържваме лука в нея. Прибавяме морковите. Когато се позапържат и те, слагаме картофите и разбъркваме. Добавяме зелето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Пасираме задушените зеленчуци /без зелето/ заедно със зеления грах, прибавяме разбитите яйца и смесваме със зелето. Оформяме от малки топчета, които овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...