Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг патладжани
• 200 г сирене
• 4 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и пържим от двете страни до светло златисто.
Приготвяме плънка от натрошеното сирене, 2 яйца, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Мажем с тази смес половината от изпържените патладжанени филийки. Покриваме всяка намазана филийка с ненамазана.
Овалваме бюреците в брашно, потапяме ги в останалите добре разбити яйца и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...