Продукти:
• 4 патладжана
• 3 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, попарваме ги във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го разбъркваме с 1 разбито яйце.
Намазваме една филийка патладжан с тази смес и покриваме с друга филийка. Продължаваме, докато свършат филийките.
После овалваме така приготвените патладжани в брашно, потапяме ги в разбитите яйца и ги пържим от двете страни в сгорещената мазнина.
Подреждаме изпържените патладжани в чиния за сервиране и ги поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...