Продукти:
• 4 патладжана
• 3 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, попарваме ги във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го разбъркваме с 1 разбито яйце.
Намазваме една филийка патладжан с тази смес и покриваме с друга филийка. Продължаваме, докато свършат филийките.
После овалваме така приготвените патладжани в брашно, потапяме ги в разбитите яйца и ги пържим от двете страни в сгорещената мазнина.
Подреждаме изпържените патладжани в чиния за сервиране и ги поръсваме с наситнен магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...