Кулинарни рецепти » Паниран карфиол с кашкавален сос

 Паниран карфиол с кашкавален сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава карфиол
• 3 с.л. брашно
• 2 яйца
• сол
• мазнина за пържене

За соса:

• 3 с.л. брашно
• 3 с.л. краве масло
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 жълтъка
• лимонена киселина, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на по-големи розички и го варим в подсолена вода, докато омекне.Отцеждаме, овалваме цветчетата в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме до златист цвят.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното за соса. Разреждаме с прясното мляко като бъркаме бързо и непрекъснато.

Прибавяме настъргания кашкавал, жълтъците и лимонена киселина, отстраняваме от огъня, посоляваме на вкус и заливаме изпържения карфиол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало