Продукти:
• 2 тиквички
• 2 патладжана
• 500 г обелени печени зелени чушки
• олио, сол
• магданоз
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• сок от половин лимон /или оцет/
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните по дължина и посолени тиквички и патладжани и целите чушки.
В подходящо плато нареждаме изпържените зеленчуци. Поливаме ги с разбитото със счукания чесън кисело мляко, подправяме с лимонов сок или оцет.
Поръсваме готовото ястие с много ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...