Продукти:
• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к. ч. ориз
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 2 глави лук
• 2 с. л. брашно
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки лентички киселото зеле и го задушаваме в олио, докато омекне. От време на време прибавяме по малко топла вода.
Отделно сваряваме ориза и го смесваме със зелето. Прибавяме ореховите ядки, ситно нарязания лук, сол на вкус и объркваме добре сместа.
След това оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим в силно загрято олио.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...