Кулинарни рецепти » Задушени гъби с царевица

 Задушени гъби с царевица

Продукти:

• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 прясна чушка
• 1 кутия сварена царевица
• 1/2 к. ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на резенчета, лука, морковите и чушката – на ситно. Запържваме ги в олиото, овкусяваме със сол и черен пипер.

Преди да ги свалим от огъня, прибавяме отцедените царевични зърна и разбъркваме хубаво.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало