Продукти: (за 4 порции)
• 600 г тиква
• 200 г ябълки
• 20 г краве масло
• 120 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 20 г грис
• 2 яйца
• 25 г галета
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквата на едро ренде и я слагаме в прясното мляко. Прибавяме гриса и варим до получаването на гъста каша /около 10 мин/.
Към охладената каша прибавяме настърганите ябълки, яйцата, солта и захарта.
Размесваме и оформяме кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....