Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г киселец
• 300 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в 2 с.л. олио и малко вода.
Сваряваме киселеца в леко подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно.
Смесваме го с гъбите, поръсваме с 1 с.л. брашно, черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен, посоляваме и измесваме добре сместа.
Оформяме малки питки, овалваме ги в брашно и пържим във вряща мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...