Продукти: (за 4 порции)
• 800 г моркови
• 130 мл олио
• 1 с. л. масло
• 1 к. ч. брашно
• 1 к. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч. л. захар
• 200 г кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри моркови. Измиваме, обелваме и ги сваряваме цели със захарта и солта.
Оставяме ги да изстинат, нарязваме ги на по-едри парчета и ги топим в предварително приготвената панировка от жълтъците, брашното, прясното мляко и разбитите на сняг жълтъци.
Изпържваме ги в сгорещеното олио, поливаме ги с разтопеното масло и ги поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...