Продукти: (за 4 порции)
• 6 жълтъка
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.л. канела
• 50 мл коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре жълтъците и ги изсипваме всеки в малка, намазана с масло форма. Печем 45 мин в слаба фурна.
Сваряваме гъст сироп от захарта, водата и канелата. С помощта на чаена лъжичка пускаме изпечените жълтъци в горещия сироп. След като изстинат, добавяме коняка.
"Царските яйца" трябва да престоят 2 часа, преди да се консумират.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...