Кулинарни рецепти » Тестени топки, пълнени с шоколад

 Тестени топки, пълнени с шоколад

Продукти:

• 1 ч. ч. вода
• 50 г маргарин
• 1 1/2 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 150 г натурален шоколад на кубчета
• олио за пържене

За сиропа:

• 2 1/2 ч. ч. вода
• 3 ч. ч. захар
• сока от 1/2 лимон
• 2 пакетчета ванилия
• л. канела

Начин на приготвяне:

В широка тенджера загряваме водата с маргарина. Когато заврат, добавяме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата. Сваляме от огъня и прибавяме едно по едно яйцата. Разбъркваме добре, може и с миксер.

Късаме по малко от тестото, поставяме във всяка част по кубче шоколад и оформяме топчета. Пържим ги в много олио до златисто.

Отделно сваряваме за 20 минути сироп от посочените продукти. Добавяме топките и ги варим 3 минути в сиропа. Изваждаме ги, редим в подходящ съд и ги сервираме изстинали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало