Кулинарни рецепти » Тестени топки, пълнени с шоколад

 Тестени топки, пълнени с шоколад

Продукти:

• 1 ч. ч. вода
• 50 г маргарин
• 1 1/2 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 150 г натурален шоколад на кубчета
• олио за пържене

За сиропа:

• 2 1/2 ч. ч. вода
• 3 ч. ч. захар
• сока от 1/2 лимон
• 2 пакетчета ванилия
• л. канела

Начин на приготвяне:

В широка тенджера загряваме водата с маргарина. Когато заврат, добавяме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата. Сваляме от огъня и прибавяме едно по едно яйцата. Разбъркваме добре, може и с миксер.

Късаме по малко от тестото, поставяме във всяка част по кубче шоколад и оформяме топчета. Пържим ги в много олио до златисто.

Отделно сваряваме за 20 минути сироп от посочените продукти. Добавяме топките и ги варим 3 минути в сиропа. Изваждаме ги, редим в подходящ съд и ги сервираме изстинали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало