Продукти:
• 1 ч. ч. вода
• 50 г маргарин
• 1 1/2 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 150 г натурален шоколад на кубчета
• олио за пържене
За сиропа:
• 2 1/2 ч. ч. вода
• 3 ч. ч. захар
• сока от 1/2 лимон
• 2 пакетчета ванилия
• л. канела
Начин на приготвяне:
В широка тенджера загряваме водата с маргарина. Когато заврат, добавяме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата. Сваляме от огъня и прибавяме едно по едно яйцата. Разбъркваме добре, може и с миксер.
Късаме по малко от тестото, поставяме във всяка част по кубче шоколад и оформяме топчета. Пържим ги в много олио до златисто.
Отделно сваряваме за 20 минути сироп от посочените продукти. Добавяме топките и ги варим 3 минути в сиропа. Изваждаме ги, редим в подходящ съд и ги сервираме изстинали.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...